Aabenraa Bymidte

ADEPT går klassisk, siger arkitekterne så fint i et instagram-opslag. Transformationen af flere af byens gader og pladser var designet ud fra at respekterer de karakterer gademiljøet besad. Nøje udvalgte materialer samt historiske referencer danner en diskret og samtidig karakteristisk ny identitet i områdefornyelsen SYD (den sydlige del af Aabenraa Midtby). Brugen af den gule tegl og granitbelægningen i byens gader, medvirker til en behagelig oplevelse af byrummenes skala. Det forfinede ”gulv” af granit og tegl er velegnet til menneskets skala og hastighed, når man bevæger sig gennem byen.
Gader og pladser bindes sammen med den omkringliggende by gennem en videreførelse og fornyelse af den eksisterende gule klinke og granitchaussésten, som kendetegner Aabenraas historiske midtby. De to belægninger adskilles enten med en stålkant eller et linjedræn. Byens pladser og vigtige gaderum tildeles unikke karakterer og funktioner. Aabenraas bymidte vil i fremtiden præges af sammenhængende gaderum og karakterfulde pladser, som inviterer til forskelligartet brug.
Storetorv er en vigtig plads i Aabenraa midtby. Pladsen besidder i dag en kvalitet, hvor både julemarked og koncerter kan udspille sig, men pladsens funktion som multianvendelig plads er opgraderet betragteligt. Pladsen udførtes som et gulv i ét niveau for at øge fleksibiliteten.

 

Projekt

Aabenraa Midtby


Arkitekt

ADEPT


Udførende

Nørgaard Anlæg


Udført år

2017


Produkt

Odense Klinken / Manchester klinken LF