Dantes Plads, København

Dantes plads er en del af Metropolzone-projektet Vester Voldgade. Den markerer sig som en selvstændig plads med en markant belægning i kulbrændte gule klinker, der er med til at skabe en tættere forbindelse mellem pladsen og Glyptoteket overfor. Klinkearealet spænder ud i hele pladsens bredde og bevæger sig fra Vester Voldgade og ud til fortovet mod H.C. Andersens Boulevard.

De kulbrændte gule klinker er i et specielt format, der med lægningsmønsteret er med til at understrege lægge-retningerne. Selve kulbrændingen er væsentlig for, at den gule klinke opnår det nødvendige farvespil, som matcher den mere orange farve på Glyptotekets facade ligesom den mere dæmpede gulbrune facade på Nationalmuseets bliver tilgodeset.

Projekt

Dantes Plads


Arkitekt

GHB Landskab


Udførende

Petri & Haugsted


Udført år

2010 - 2011


Produkt

Antik Langformat