Hedehusene Stationsforplads

Stationsforpladsen er med sin centrale placering et midtpunkt der ikke mindst vil binde Hedehusene sammen med den nye bydel NærHeden syd for stationen. Det nye projekt vil gøre pladsen til et indbydende og levende byrum, der kan udnyttes bedre både i hverdagen og ved særlige lejligheder. Busser og biler vil kunne sive over pladsen, men bløde trafikanter (fodgængere og cyklister) og ophold i området er i højsædet.
I området fra den centrale stationsbygning til hovedgaden bliver der en belægning med primært røde teglklinker. Omkring stationsbygningerne og restauranten lægges der brosten. Der laves et let forsænket område i belægningen med ca. 10 vanddysser samt trappeanlæg til ophold
Hedehusene får et rigtig flot og centralt byrum med mange muligheder – et ånderum, en plads til socialt samvær og et samlingssted for mange former for aktiviteter.

Projekt

Hedehusene Stationsforplads


Arkitekt

Juulfrost arkitekter


Udførende

P P Brolægning


Udført år

2017


Produkt

Friesland stavklinke