VUC Aabenraa

VUC Aabenraa har længe haft et ønske om at udvide og med købet af den tidligere glødelampefabrik, umiddelbart nord for den eksisterende skole, er det nu muligt. Glødelampens bevaringsværdige østfacade bibeholdes, men ellers opføres en helt ny og moderne undervisningsbygning, der tager udgangspunkt i VUC Syds visionære undervisningsmetoder.

Den nye bygning kobler sig på den eksisterende skolebygning fra 1956, som ligeledes har gennemgået en omfattende renovering. Tilbygningen har fået sin egen karakter som et stramt teglvolumen med store, markante udskæringer. Karnapper, kviste m.m. i corten-stål knytter den nye og den gamle bygning sammen.

indgangspartiet byder velkommen med en teglbelægning i blandingen Søndervig/Odense, som med sit markante farvespil komplimenterer både de gamle bygninger og de spændende nye detaljer af corten-stål. På bagsiden af bygningen er der etableret terrasser med samme type belægning som ved hovedindgangen.

Projekt

VUC Aabenraa


Arkitekt

Landlab Aarhus / Zeni Arkitekter


Udførende

KKjelkvist


Udført år

2017


Produkt

70% mørk Søndervig/30% Odense