Aarhus UNI

Aarhus Universitet, som er opført i 1931, er enestående som sammenhængende universitetscampus med sin gennemførte arkitektur, den homogene brug af gul tegl og den landskabelige tilpasning. Aarhus universitet er blevet kendt og anerkendt, bl.s. fordi universitetsparken i dag fremstår som en helstøbt bebyggelse, der forener en række af funktionalismens bedste sider med god dansk tradition i form og materialer.

Aarhus Universitet med i arkitekturkanon
Da Kulturministeriet offentliggjorde sin Kulturkanon i 2006, blev Aarhus Universitets bygninger og park i Aarhus udvalgt som et af Danmarks 12 arkitektoniske mesterværker. Universitetet fik blandt andet følgende ord med på vejen:

Aarhus Universitet signalerer lysere tider for byen og landet ved opførelsen i trediverne. Arkitekturen er moderne, umiddelbart antimonumental, som en organisk fortolkning af den åbne campus midt i byen, og som et markant og robust vidnesbyrd om, hvor smukt og humant en større struktur i en bymæssig sammenhæng kan udvikles i mere end 70 år.

Vi har over en årrække leveret klinker til forskellige projekter omkring Aarhus Universitet. Se nogle af disse nedenfor.
Den anvendte klinke er Antik Kulbrændt.