AU Health

Skou-Bygningen (AU Health) modtog for nylig Aarhus Kommunes arkitekturpris for godt og smukt nybyggeri. I den forbindelse blev også den mønstrede belægning, der er skabt af kunstner Leif Kath og projekteret af Møller & Grønborg nævnt. Bygningen er tegnet af Cubo Arkitekter for Bygningsstyrelsen.
Om kunstneren Leif Kath skrev Berlingske for nogle år siden: Vi træder ind i det centrale i det kunstnerisk skabende univers, når vi står over for malerier, tegninger og grafik af Leif Kath. Som han selv karakteristisk udtrykker det, nærmer han sig dette centrale, kreative udgangspunkt i sine malerier og grafiske arbejder med nysgerrighed og ydmyghed. Leif Kath har en sjælden kombination af stor følsomhed og evne til at udelukke al unødvendig støj i sine billeder og skulpturer. Han kan se tilbage på en karriere med talrige udstillinger herhjemme og i udlandet.
Inspirationen henter han ofte i det nære, i arkitektur og i markante, nyskabende værker i kunsthistorien, men også på længere udlandsophold.
Leif Kaths kunstneriske bestræbelser er værdsat herhjemme og i New York. Han modtager således Statens Livsvarige Ydelse for sit vedholdende kunstneriske arbejde, der vidner om facetteret refleksion, og han har modtaget Eckersberg-medaillen for sit konsekvente og karakteristiske formsprog.
Steffen Sten stiftede bekendtskab med Leif i forbindelse med hans samarbejde med CUBO arkitekterne og Møller & Grønborg landskabsarkitekter omkring udendørs klinkebelægninger i forbindelse med renoveringer og nybygninger på Aarhus Universitet.
Et meget spændende samarbejde, som mundede ud i nogle flotte ”værker” med teglklinker – en alternativ måde, at anskue pladser til ophold og adgang på.

Projekt

AU Health


Arkitekt

Møller & Grønborg


Udført år

2018


Produkt

Solera og Atlanta i standardformat