Campus Slagelse

Rønnow Arkitekter c.c. contractor, Cubo, landskabsarkitekt Marianne Levinsen og ÅF Buildings Denmark, har stået for et nyt byggeri til Professionshøjskolen Absalon i Slagelse. De nye kreative rammer står klar i 2021, hvor 2.000 studerende og 250 medarbejdere flytter ind i et åbent og levende campusmiljø midt i byen.
Samspillet mellem det nye Campus Slagelse og de øvrige uddannelsesbygninger i området vil skabe et inspirerende og dynamisk campusmiljø, og med den åbne og transparente arkitektur inviteres lokalsamfundet naturligt ind i det levende hus.
Projektet tager afsæt i den bymæssige kontekst ved Slagelse Station og i de oplevelsesmæssige ruter: “Landskabsløberen”, bevægelsesbåndet “Den grønne sti” og “Fodsporet” – alle vigtige infrastrukturelle forbindelser, som forstærkes ved forskelligartede pladsdannelser, aktiviteter og oplevelser langs campusgrunden.
Landskabet mod syd, med tæt beplantning og store træer, trækkes op, hen over og ind i de nye terrasserende niveauer, så der skabes et særligt byrum med nye områder til ophold, aktivitet, studie og fællesskab.

Projekt

Campus Slagelse


Arkitekt

Marianne Levinsen