De gamles by

Haverne er designet til at øge livskvaliteten for de ældre, men det er ikke det eneste formål. Som noget relativt nyt er renoveringen af haverne tænkt ind som en del af Københavns forsvar mod ekstreme regnskyl.
De Gamles By er et historisk område med ældreboliger og plejehjem på Nørrebro. Flere ældre med demens bor i byen, hvor haverne med sine mange sanseindtryk giver bedre mulighed for at øge beboernes livskvalitet gennem aktivering og genoptræning.
Som beboer bliver man bedre mindet om dele af livet, som man måske har glemt eller er forhindret i at leve som dement eller kørestolsbruger. Det kan være dufte, lyde eller et par som kysser på en bænk.
Landskabsarkitekt SLA har fungeret som hovedrådgiver på haveprojektet, hvor NIRAS har haft ansvar for de ingeniørmæssige discipliner. Haverne er anlagt i første halvår af 2017 og har krævet en række innovative løsninger. Helt konkret har NIRAS designet og beregnet en række nye afløbssystemer, der leder regnvand fra tagene ned i mindre bassiner kaldet regnbede.

Projekt

De gamles by


Arkitekt

SLA / Niras


Udført år

2017


Produkt

Gotland standardformat