Drottningsgatan Helsingborg

Projektet omfatter en helhedsplan for omdannelsen af Helsingborgs centrale hovedgade – Drottninggatan og Järnvägsgatan, som i alt er 2 km lang og ligger centralt i Helsingborg, placeret mellem den historiske bymidte og havnen. Undervejs møder hovedgaden flere af byens vigtigste parker, pladser og kulturinstitutioner, samt Knutpunkten, som er Helsingborgs infrastrukturelle knudepunkt med færge, tog og busterminal. Strækningen Drottninggatan og Järnvägsgatan, som har været en af de mest trafikerede veje i det centrale Helsingborg og en barriere mellem de hyggelige shoppinggader i det indre Helsingborg, og de store havneområder som pt. er under omdannelse til ny bydel med boliger, kulturinstitutioner og rekreative områder.

Der er lavet plads til byrum og byliv ved at etablere en bred fortovspromenade i gadens øst- og solside med gode fodgængerforbindelser på tværs. Ambitionen for renoveringen af byrummene har været at skabe et sammenhængende byrum med en egen ”Helsingborgsk” identitet – et klassisk urbant byrum, karakteriseret af en identitetsgivende belægning, en ny fortolkning af den klassiske ”Helsingborgklinke”, og klassiske formklippede lindetræer i gennemgående rækker

Langs gaden skabes betingelserne for flere opholdssteder, hvor du kan nyde byens liv omkring dig. Gadens velkendte og elskede lindetræer sørger for gadens grønne miljø.  Der er skabt nye mødesteder og mere attraktive siddepladser i granit, der ligner dem, der findes omkring den nybyggede Olympia fodboldarena. Som belægning på cykelstier og fortove er der anvendt klinker i hhv gult og rødt, med tydelig adskillelse, i forhold til om man er fodgænger eller cyklist.

Projekt

Drottningsgatan Helsingborg


Udførende

Peab / Weidecker


Udført år

2017 - 2019


Produkt

Elba + Monasteria langformat

  • Marktegel Helsingborg Foto: Gugge Zelander B3D Studio AB

  • Marktegel Helsingborg Foto: Gugge Zelander B3D Studio AB

  • Marktegel Helsingborg Foto: Gugge Zelander B3D Studio AB

  • Marktegel Helsingborg Foto: Gugge Zelander B3D Studio AB