Eslöv – Stora Torg

Den store transformation af Stora torg er baseret på det forslag, der vandt arkitektkonkurrencen i 2017. Siden har arkitektfirmaet Sydväst arkitektur och landskap sammen med tekniske konsulenter og administrationen for miljø og samfundsopbygning fortsat arbejdet. De har forsket meget, indarbejdet ledelsesarbejde i planen og forfinet forslaget.

Ideen til ombygningsprojektet blev født i dialogarbejdet omkring den plan for bymidtsudvikling, byrådet vedtog i 2016. Dialogarbejdet omfattede samtaler med omkring 650 mennesker – iværksættere, ejendomsejere og borgere.

Et af de tydeligste resultater heraf var, at Eslövs befolkning ikke kun ser Stora torg som bymidte, det er byens hjerte. Det kom også frem her, at pladsen har brug for at få en ny funktion og form. Bymidten – med pladsen i fokus – skal være et sted for møder mellem mennesker, for oplevelser og nye indtryk. Et sted du er glad for at vende tilbage til.

Der er også et ønske om et roligere og mere sikkert bymiljø med mere plads til fodgængere og cyklister. Hvis vi opnår dette, skaber vi igen en positiv spiral for butikker, restauranter og andre operatører.

– Eslövs centrum skulle være præget af menneskeliv og en følelse af by, siger kommunalbestyrelsesformanden Johan Andersson.

I menuen finder du masser af information og læsning om både helheden og detaljerne.

Projekt

Stora Torg, Eslöv


Arkitekt

Sydväst arkitektur och landskap


Udførende

Älmby Entreprenad AB


Udført år

2021


Produkt

Odense klinken 215/105/