Gaardhaverne

Grønne gårdrum inviterer til nærhed og fællesskab Gaardhaverne er skabt med stor fokus på livet mellem boligerne. Derfor har landskabsarkitekterne og arkitekterne arbejdet tæt sammen om at skabe de helt rigtige rammer for et godt fællesskab.
At placere boligerne tæt sammen skaber nærhed og fællesskab. Inspirationen kommer fra de klassiske københavnske rækkehusbebyggelser som Kartoffelrækkerne og Brumleby på Østerbro. Rum til både fællesskab og privatliv.
For mange er privatlivet mindst ligeså vigtigt som fælleskabet, og Gaardhaverne er skabt til at favne begge dele. Mens gårdrummene skaber åbne fællesrum, har den enkelte bolig et privat udeareal, hvor du kan slappe af og nyde tilværelsen i din egen personlige oase.
Det samlende element i bebyggelsen er de to centrale gårdrum, der skaber omdrejningspunktet for det nære fællesskab. Her kan man mødes med naboen og nyde en kop kaffe i solskinnet, mens børnene kan lege i græsset, cykle omkring i gårdrummet og løbe trygt fra dør til dør.
Gennem området løber en fælles cykel- og gangsti, der forbinder Gaardhaverne med de omgivende bebyggelser. Stierne samt de øvrige udearealer er belagt med teglklinker af typen Søndervig, som spiller godt op mod husenes facader og er med til at indbyde til ophold.

Projekt

Gaardhaverne


Arkitekt

Lassen Landskab


Udført år

2020


Produkt

Søndervig