Islev Torv

For at øge livet i bymidten, er Islev torv blevet renoveret og udvidet. Som hovedbelægning over torvet har man valgt den gråsorte Manchester Klinke. Denne belægning skal, ud over at lede den ensrettede trafik over pladsen, også indbyde til leg og ophold. Møbleringen på torvet er enkel. Tre steder på pladsen er der placeret mure, som skal fungere som siddemure til ophold, danne ryg for pladsens bølgede terræn og være med til at styre trafikken på pladsen. Murene er muret op i den samme røde klinke som er anvendt op mod pladsens bygninger. Denne fortovsklinke er specielt tegnet til Rødovre Kommune i det velkendte Københavner-format. De smukke røde Bispehuer er blevet til i samarbejde med landskabsarkitekten.

Projekt

Islev Torv


Arkitekt

GHB Landskab


Udførende

Wicotec Kirkebjerg


Udført år

2015


Produkt

"Rødovreklinken" og Københavnerklinken 296/71/71 i Manchester & Siena