Ny Vestergade

Med en central beliggenhed i Odense, lige ned mod indgangen til parken Munke Mose har man med renoveringen af Ny Vestergade fået skabt en smuk sammenhæng mellem parken og bymidten. Ny Vestergade har skiftet status til leg- og opholdsgade, hvilket betyder at hastighedsgrænsen er maks 15 kilometer i timen gennem gaden. Ny Vestergade er desuden blevet indrettet sådan, at alle trafikanter deles om gaden, samtidig er træer, bænke og parkeringsbåse placeret, så bilerne må zigzagge sig gennem gaden.

Der er ikke pillet ved ensretningen i den nye udgave af Ny Vestergade, men cyklister kan stadig køre i begge retninger. For at komme den store trafik af taxaer om natten og varetransport fra gågadeområdet til, livs har kommunen lavet venstresvingsforbud fra Vestergade.

– Nogle går selvfølgelig bare igennem og ned til mosen, men det er dejligt at se, at der er liv og børn, der kan lege i gaden, ligesom bilerne kører stille og roligt efter forholdene, siger Christian Bellacci, butiksindehaver i gaden.

Der er kommet ny vejbelægning i gule klinker med bånd af mørke klinker, så det danner et mønster, ligesom der etableres ledelinjer for blinde og svagsynede og niveaufri adgang til Teater Momentum. 

Projekt

Ny Vestergade, Odense


Arkitekt

BOGL


Udførende

Marius Pedersen


Udført år

2018


Produkt

Elba og Liverpool i stavformat