Oluf Bagers Plads

Oluf Bagers Plads er et byrumsprojekt, der skal skabe et nyt, grønt og levende bytorv i Odense, hvor byens borgere og besøgende kan gå på café, shoppe og være en del af byens puls, der udfolder sig på pladsen, eller bare slå sig ned under trækronerne og nyde de smukke historiske bygninger og den moderne arkitektur, der omgiver pladsen.

Med Realdania By & Byg som bygherre og Praksis Arkitekter som formgivere har Odense fået to nye huse og et karakterfuldt, poetisk og smukt detaljeret nyt byrum, som er en brik i samarbejdet mellem foreningen Realdania og Odense Kommune om det store byomdannelsesområde ”Fra Gade til By”, hvor Thomas B. Thriges Gade omdannes til en ny central bydel. Oluf Bagers Plads skal fungere som en port til den nye bydel og som bindeled mellem den gamle og den nye bydel.
Det samlede anlægs huse, pladsdannelser og passager åbner i samspil med de gamle stræder og baggårde helt nye fodgænger-forbindelser, som inviterer borgere og gæster indenfor i et byrum, som tidligere blev opfattet som private baggårde. Nye bevægelsesmønstre gennem området vil bidrage til at revitalisere en forsømt del af Odense Centrum.
Projektet har vundet flere priser.

Projekt

Oluf Bagers Plads


Arkitekt

Praksis Arkitekter


Udført år

2019


Produkt

TBT basisklinke 266/50/70 og Elba 215/105