Røde Kors Trappen

Blegdamsvej i København har fået et usædvanligt byggeri. Set fra vejen rejser en asymmetrisk, skulpturel trappe sig ind mod Røde Kors’ landskontor. Trappen er egentlig byggeriets tag, idet selve bygningsudvidelsen på 750 m2 befinder sig under gadeplan.
To åbninger giver kig ind til det gamle gedigne, men lidt diskrete gulstensbyggeri, der blev opført som hovedsæde for det daværende Københavns Amt i 1952. Den nye tilbygning huser nu hovedindgangen til både Frivillighuset og landskontoret. På bagsiden har nybyggeriet store glaspartier, som lader dagslyset strømme ind og gør aktiviteterne i huset synlige for offentligheden.
Frivillighuset har et dobbelt formål, fortæller Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl. Først og fremmest er det de frivilliges eget hus, der skal understøtte dem og udvikle det frivillige arbejde, som er kernen i Røde Kors’ virke. Men trappen er også tænkt som et nyt, inviterende byrum.
Trappen, der er beklædt i hvidgule teglklinker, stod klar i november 2017 og indbyder forbipasserende til ophold og leg.

Det smukke billede i toppen er taget af fotograf Rasmus Hjortshøj.

Projekt

Røde Kors Trappen


Arkitekt

COBE


Udførende

-


Udført år

2017


Produkt

Cremehvid Teglklinke