Solrød Center etape 1

Projektet er en del af en samlet renoveringsplan for Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Ambitionen for forpladsen er at den skal fungere som en forlængelse bibliotekets ankomstområde og invitere brugerne indenfor allerede før de når bygningen. Dette gøres ved at videreføre bibliotekets gule signaturfarve på de cykelstativer, bænke og lysmaster som skaber opholdsmuligheder og stemning på forpladsen. Belægningen i stavformede teglklinker udlægges i et mønster, der understøtter forløbet fra forplads til hovedindgangen. Valget er her, ligesom ved Strandvejstorvet, faldet på Manchester klinken, dog med et smukt islet af Søndervig Klinken i samme format. Klinkerne er lagt i forskellige blandingsforhold hen over pladsen, som krydses af en cykelsti i den sorte Manchester Klinke.

 

 

Projekt

Solrød Center etape 1


Arkitekt

ZoffmannHolm


Udførende

MøllerLøkkegård


Udført år

2020-21


Produkt

Manchester + Søndervig 266/50/