Varde Garten

En tysk biergarten er der ikke tale om. Men det lugter lidt af det. I hvert fald navnet og den hyggelige og imødekommende stemning.
VARDE GARTEN byder på kunsthave, kunstværket ”Himlen over Vesterhavet”, Æblehaven, et boutique-hotel, kroen Von Lügenhals, overdækkede områder, selskabslokaler og en passage, som binder gågaden sammen med VARDE GARTEN.
VARDE GARTEN tilbyder unikke oplevelser, god mad, dansk hygge og flot kunst, – en helt uforglemmelig oplevelse i fantastiske og smukke omgivelser, i centrum af et aktivt byliv.
I dag består VARDE GARTEN blandt andet af ”Himlen over Vesterhavet”, som er Danmarks største udendørs glaskunstværk. Om aftenen bliver værket oplyst bagfra af tusindvis af computerstyrede LED-lys, der i mødet med det malede glas langsomt skifter farve.
Rundt om den gamle blodbøg findes skulpturer og relieffer i materialerne marmor, bronze, granit, keramik og stål. Værkerne er skabt i forskellige perioder og varierer i både materiale, udtryksform og stil. Kunstværkerne er fra anerkendte nationale og internationale kunstnere.
Mellem de smukke bygninger og kunstværker ligger den brune Gotland-klinke som et tæppe i hele området og binder det smukt sammen.

Projekt

Varde Garten


Arkitekt

Plet Arkitektur


Udført år

2020-2021


Produkt

Gotland 292/71/52